The Biggest Draw: Leidens grootste straattekening

IMG-20140914-WA0001

Zondag 14 september was het niet alleen Autovrije Zondag, Open Monumentendag, maar ook The Big Draw. Dit tekenfestival werd voor het eerst in Leiden georganiseerd ter ere van 20 jaar Kunstroute. En één van de meest spectaculaire onderdelen was de Biggest Draw, het tekenen van de grootste straattekening van en in Leiden. The Biggest Draw - Ark of Art En tja, waar kon dat beter dan op de Breestraat? Al maanden heerlijk vrij van bussen en auto’s is dit natuurlijk het grootste tekenpapier dat je je kunt voorstellen. De aannemer werd bereid gevonden (waarvoor grote dank!) om objecten te plaatsen op de stoepen van de Breestraat. En met een grote inzet van de Ark of  Art werd de Breestraat voorzien van 7 grote tekenobjecten waar met graffiti, stift of verf prachtige kunstwerken werden aangebracht.  Nadat het uitgaanspubliek zaterdagnacht hier en daar de stevigheid van de nog onbewerkte kunstwerken had getest…was het zondagochtend nog hard aanpoten om alles gereed te krijgen. En daarna was het wachten op voorbijgangers: en die kwamen in grote getale!

Zie de foto’s voor de herinnering van een mooie dag op de Breestraat! Onderstaande foto’s zijn van Marcel Schikhof van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>