Testimonials

testimonial omgeving

Authentieke steegjes zijn geaccentueerd en tegenover elkaar gelegen steegjes zijn visueel met elkaar verbonden. De stegen zijn levendig en nodigen uit om nabijgelegen gebieden te ontdekken.

Benut de omgeving

testimonial aanbod

De Breestraat kent een aantal panden die beschikbaar zijn voor startende ondernemers of kunstenaars. Deze ruimtes zijn op roulatiebasis maximaal 6 maanden te huur. Hierdoor ontstaat ruimte om te experimenteren.

Vernieuwend aanbod

testimonial etalages

Spraakmakende etalages zijn karakteristiek voor de Breestraat. Het verlaagde tempo zorgt voor meer aandacht voor de etalages. Retailstudenten van het ID-college en professionele etaleurs realiseren verrassende en/of interactieve etalages.

Inspirerende etalages

testimonial musea

Musea exposeren afwisselend in de Breestraat. De Breestraat heeft in een van haar panden een nieuw museum van moderne kunst. Cultuurbezoekers worden gestimuleerd om bij hun bezoek aan Leiden ook de Breestraat te bezoeken.

Musea in de Breestraat

testimonial continuiteit

Door het jaar heen vinden op regelmatige basis terugkerende evenementen plaats en geven ruimte voor wisselende kleinschalige en spontane activiteiten. Het zorgt ervoor dat bezoekers nieuwsgierig blijven naar wat de Breestraat hen te bieden heeft.

Continuïteit in activiteiten

Testimonial spraakmakend

Een hangend terras uitkijkend over de straat is één van de verrassende elementen in de Breestraat. De Breestraat staat daarmee bekend als een van de vernieuwende straten in Nederland.

Spraakmakende elementen

testimonial ondernemers

De Breestraat biedt ruimte aan vernieuwende ondernemers. Zo geeft de Breestraat gelegenheid tot werken, ontmoeten en vergaderen. Dit onderstreept de mix van functies van deze straat.

Vernieuwende ondernemers

testimonial overnachten

Door het verlagen van het tempo in de straat ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de invulling van de panden. Een verblijf in de Breestraat voor toeristen wordt gestimuleerd door kleinschalige design- en boetiekhotels.

Overnachten in de Breestraat

testimonial multifunctioneel

Dubbelgebruik maakt een diversiteit aan oplossingen mogelijk in een beperkte ruimte. Het nieuwe groen is bijvoorbeeld gecombineerd met zitgelegenheden.

Multifunctioneel gebruik

testimonial spontaan

De openbare ruimte terug geven aan bewoners en bezoekers van de Breestraat. De Breestraat heeft een eigen collectie verplaatsbare stoeltjes waarmee mensen spontaan bij elkaar gaan zitten.

Spontaan gebruik