Focus op verblijven in tijd en ruimte

Kernw Verblijven

Haal de snelheid uit de Breestraat. Het verblijven in de Breestraat komt pas tot volle ontwikkeling als de voetganger centraal komt te staan. Dan kom je tot een tempo waarbij de monumenten met vaak prachtige details goed zichtbaar zijn. Nu, opgejaagd door de snelheid van het verkeer in de Breestraat, kiezen de meeste bezoekers voor een vluchtige oversteek van de straat. Of zijn bezig met het ontwijken van obstakels zoals bussen en fietsen op de weg of planten- en prullenbakken en abri’s op de te smalle stoepen. 

Vervang asfalt door klinkers. Asfalt commu-niceert snelheid, klinkers communiceren rust. Klinkers maken de Breestraat tot één geheel. Hierdoor verandert het gedrag van de gebruikers; van opgejaagd wild tot flanerend publiek.

De mogelijkheid om rustig te kunnen wandelen is dus belangrijk. Maar ook mogelijkheden tot staan, zitten, zien, praten en spelen dragen bij aan een prettig verblijfsklimaat. Meer terrassen en losse stoeltjes en tafeltjes nodigen bezoekers uit om hun verblijf te verlengen. Een langer verblijf leidt tot hogere bestedingen. Bied de rust- en ontmoetingspunten aan op een natuurlijke manier. Voeg bomen en ander groen toe om deze rustpunten te accentueren.

Leid bussen om de Breestraat heen. Zonder bussen begint het onthaasten en ontstaat er ruimte om de straat opnieuw te ontdekken en uit te vinden. De Breestraat groeit uit tot een ontmoetingsplek in het centrum van de oude binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>