Raamsticker met nieuw Gangusplein te zien bij Anne&Max

De projectgroep Breestraat werd een paar weken geleden aangenaam verrast door  Anne&Max. Het nieuwe ‘koffie&sandwich café’, zoals zij zichzelf noemen, nam in een vroegtijdig stadium contact met ons op. Zoals iedereen al een aantal weken ziet, is het oude hoekpand bij het ‘Gangusplein’ (kruising tussen Hogewoerd, Korevaarstraat, Steenschuur, Gangetje en Breestraat) in verbouwing. Enige weken heeft Leiden naar de rommel binnen kunnen kijken, maar met de prachtige raamstickers ziet het pand er nu mooi uit.

Hier komt dus Anne&Max, in het oude gebouw waar vroeger Oerlemans zat. Zo transformeert dit plein zich al op een natuurlijke wijze tot een entree van de stad. Met horeca op elke hoek. Zo is er de Multivlaai op de hoek Korevaarstraat/Steenschuur, de Coffee Company op de hoek Breestraat/Gangetje, de Chinees op Breestraat/Steenschuur en nu dus Anne&Max op hoek Hogewoerd/Gangetje.

…..Denk je eens in: de parkeergarage op de Garenmarkt is klaar. Bezoekers van buiten lopen over de opgeknapte Korevaarstraat richting de Breestraat. Inwoners uit Leiden, vanuit welke richting dan ook, zien als ze de binnenstad naderen een levendig geheel van terrasjes. Verschillende uitbaters hebben hier de handen in één geslagen om er een net terrassenplein van te maken, waar voor een ieder wat te vinden is. Sandwiches, Aziatische hapjes, maar ook stukken taart, brownies en misschien serveert er iemand nog wel een Leidse keitje…..

Kortom, een pracht van een entree voor de Breestraat, maar ook voor de markt, Botermarkt en Nieuwe Rijn. Past ook heel goed binnen de visie voor de Breestraat. Dan moet er wel nagedacht worden over de markt die nu voor de Coffee Company uitwaaiert, en een andere plek voor de fietsen…

Vanaf deze plek danken wij de eigenaar van Anne&Max! Hij levert wat ons betreft nog voor de opening van zijn zaak al een mooie en creatieve bijdrage aan het straatbeeld van Leiden!

Ronald van der Steen

2 thoughts on “Raamsticker met nieuw Gangusplein te zien bij Anne&Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>