De Gouden Klinker gaat door!

Het is zover.  Na enkele maanden het Stadhuis te hebben gesierd, gaat de Gouden Klinker weer verder. Wij zijn de Gouden Klinker gestart op 25 mei 2013 als een initiatief om mensen in het daglicht te zetten die zich inzetten om van de Breestraat een fantastische straat te maken. De enige spelregel die wij hanteren is dat de gever van de Gouden Klinker de ambitie herkent in de ontvanger om met van de Breestraat de meest inspirerende en verrassende straat van Nederland te maken. Dat betekent dat ook wij elke keer weer benieuwd zijn naar de volgende persoon die over de Gouden Klinker mag  waken…

Hieronder het persbericht voor de overhandiging van maandag 24 februari om 16.00 op het Stadhuis.

——————————————————-

Op 24 februari overhandigt wethouder Robert Strijk de Gouden Klinker aan Arriva. Regiomanager Ivo Schunselaar neemt de klinker om 16.00 uur in de Raadszaal van het stadhuis in ontvangst. De Gouden Klinker staat symbool voor de ambitie om van de Breestraat de meest verrassende en inspirerende straat van Nederland te maken.

De klinker maakt een tournee langs mensen die betrokken zijn bij de Breestraat en zich inzetten voor de toekomst van de Breestraat. Robert Strijk was de derde die de gouden klinker kreeg overhandigd. De gever was Ton Elderhorst die het belangrijk vond dat er vaart en aandacht bleef voor de ontwikkelingen in de Breestraat.

Afgelopen periode is er veel aandacht geweest voor de Breestraat. De projectgroep Breestraat 2022, ondernemers en bewoners lieten op verschillende manieren blijken dat het tijd was voor een nieuwe Breestraat. Er was een kritisch geluid vanuit de Hooigracht maar op 13 februari is het herinrichtingsplan van de gemeente met brede steun door de raad aangenomen.

Robert Strijk, wethouder Bereikbaarheid, Financiën en Economie: ”Ik geef de Gouden Klinker door aan Arriva, omdat we de nieuw ingerichte Breestraat samen tot een succes kunnen maken. Dit succes wordt mede behaald door het langzamer rijden van de bussen van Arriva. Daar hebben we goede afspraken over gemaakt. Zo werken we samen aan de veiligheid van de Breestraat”.

De vervoerder is in overleg met de gemeente Leiden over andere routes, zodat het aantal bussen over de Breestraat gereduceerd kan worden. Uitgangspunt van Arriva hierbij is dat reizigers goede verbindingen blijven houden met het centrum en het centraal station.

De Gouden Klinker is een initiatief van projectgroep Breestraat 2022. Zij deed de eerste overhandiging, daarna kiest de ontvanger zelf aan wie de klinker wordt doorgegeven. Er wordt naar gestreefd om de klinker iedere zes tot acht weken van eigenaar te laten wisselen.

————————————-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>