Vanavond presentatie plannen Breestraat

In de Stadsgehoorzaal vindt vanavond de presentatie plaats van de gemeentelijke plannen voor de Breestraat. Maar niet alleen de gemeente presenteert haar plannen. Ook wij komen met een uitwerking van de visie zoals wij die op 13 november 2012 presenteerden aan Leiden.

Twee plannen? 

In januari 2012 begonnen wij met het opstellen van een visie op de Breestraat. Dat mondde uit, na vele gesprekken met bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren, studentenverenigingen, culturele instellingen en bezoekers, in het geloof dat de Breestraat weer een onderdeel van Leiden kan worden waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

Alhoewel de Breestraat zich nu onderscheidt door een groot aantal bussen, leegstand en een verloederde openbare ruimte, bruist en gist het onder de oppervlakte. En opeens zie je soms resultaat. Een prachtig gerestaureerde “In den Vergulden Turk’ als onderdeel van het Aalmarkt project, het opknappen van de Stadsgehoorzaal, nieuwe leuke winkels en horeca zoals Flying Tiger en Anne&Max geven aan dat het geloof in de Breestraat weer helemaal terugkomt.

visual_gangusplein_breestraat2022_vm_1500x1118

Met de komst van maar liefst twee fietsenstallingen ontstaat ruimte om het plein bij het Gangetje tot een echt uitnodigend plein om te toveren.

Wat ons betreft is een herinrichting van de Breestraat  meer dan alleen het opnieuw vormgeven van de openbare ruimte. Het gaat om het terugbrengen van een lager tempo in de straat, waardoor je je als voetganger en bezoeker op je gemak voelt. Je kunt op meer plekken zitten, panden zijn uitgelicht en ondernemers maken het tot een feestje om weer op de Breestraat te zijn. Waarbij kwaliteit de boventoon voert, in winkelassortiment, in beleving, in de openbare ruimte en het onderhoud.

Na onze presentatie in de gemeenteraad van februari, kwam een officiële vraag vanuit de gemeente om onze visie en kernwaarden nader uit te werken. Vraag daarbij was of wij op een creatieve manier invulling konden geven aan het Kaderbesluit Kwaliteitsverbetering Breestraat.

Onze uitwerking is al een tijdje klaar, en vanavond presenteren wij het dan eindelijk. Gelijktijdig met de uitwerking van de gemeentelijke plannen.

Komt allen!

Wij nodigen iedereen uit om naar alle plannen te komen kijken. Laat je informeren, stel kritische vragen en geef aan wat je mooi of minder mooi vindt. Wij streven naar de Breestraat als meest verrassende en inspirerende straat van Nederland en stellen daarbij kwaliteit boven snelheid.

Tot vanavond!

Projectteam Breestraat 2022

PS.

Vanavond, maandag 11 november 2013
Tijd: 19.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: Stadsgehoorzaal, ingang zijde Aalmarkt

7 thoughts on “Vanavond presentatie plannen Breestraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>