Hoezo historisch?

Gastblog van Walter van Peijpe, raadslid GroenLinks

Er is één zin in het herinrichtingsplan voor de Breestraat die mij intrigeert: “…Met minder obstakels waardoor de historische panden veel beter tot hun recht komen en waardoor het straatbeeld rustiger wordt…”. Wat zouden ze daar nou mee bedoelen, vraag ik mij af, met historische panden?

Binnenkort zal het zogenaamde ‘Rijnlandblok’, naast het oude postkantoor, gesloopt gaan worden. In plaats daarvan komt de nieuwbouw van het ROC-ID College. Voormalig wethouder Van Woensel zei hier het volgende over: “Met dit historisch ogende ontwerp komt in de plaats van het lelijke leegstaande kantoorpand aan de Breestraat en de Boommarkt een eigentijds schoolgebouw dat past in de Leidse schaal…..”

Continue reading

Hotel(s) terug in de Breestraat

In onze visie pleiten we voor een Breestraat als verblijfsgebied waarin een hotel, en dan het liefst een boutiekhotel niet mag ontbreken. Boutiekhotels hebben een eigen, persoonlijke stijl en behoren meestal niet tot een hotelketen. Het belang van hotels (boutiek of keten) voor het centrum van een stad is evident. Het vormt een belangrijke bron van inkomsten, zowel door de directe bestedingen (aan hotelovernachtingen) maar ook door de indirecte bestedingen (bijvoorbeeld aan uitgaan, winkelen, museumbezoek, evenementen etc.).

Continue reading